Arcen

Omgeving Arcen

Arcen is een bijzonder dorp in Limburg, zo een 12 kilometer ten noorden van Venlo. Arcen staat bekend om de Thermaalbaden, de kasteeltuinen van Kasteel Arcen, de Hertog Jan brouwerij en graanbranderij “de ijsvogel”. Verder vindt u in het dorp een grote kerk, een mooi gemeentehuis en grote aarden wallen bij de grensovergang “Lingsfort”. Een leuk dorp dus, waar veel te ontdekken en beleven valt! Hieronder leest u een meer uitgebreide beschrijving van alles wat u in en rondom Arcen kunt doen.

Thermaalbaden Arcen

Thermaalbad Arcen Bij de thermaalbaden in Arcen komt u helemaal tot rust! Genieten van de lekker warme thermaalbaden, die zowel in de zomer als in de winter erg aangenaam zijn. Ook vindt u hier kneippbaden, sauna’s, een fish foot spa en volop mogelijkheden voor massage’s en lichaamsbehandelingen. Ideaal voor een paar dagen heerlijk ontspannen en tot rust komen! Bekijk ook onze pagina over het thermaalbad Arcen voor meer informatie, foto’s en zelfs een filmpje!

Kasteel- en kasteeltuinen Arcen

Kasteel Arcen Het kasteel Arcen is een 17e eeuws kasteel, voornamelijk bekend vanwege de barokke stijl en de symmetrie. Dit komt ook zeker naar voren in de bekende kasteeltuinen van kasteel Arcen, waar u heerlijk rond kunt wandelen en kunt genieten van een rosarium (bestaande uit 10 rozentuinen), een water- en beeldentuin, het schaduwrijke lommerrijk, de vallei met tuinen uit verschillende werelddelen, casa verde met een mediterraan en tropisch klimaat en de golftuin, waar u een potje midgetgolf kunt spelen! Kortom: genoeg te zien en te beleven voor jong en oud in de kasteeltuinen Arcen!

Hertog Jan Brouwerij

Hertog Jan Brouwerij De Hertog Jan Brouwerij in Arcen is natuurlijk bekend in heel Nederland en tijdens uw vakantie in Arcen mag een bezoekje dan ook niet ontbreken! Tijdens een bezoek aan deze brouwerij kunt u proeven van de hop, van het mout en natuurlijk ook van het bier. Een brouwerijbezoek duurt 2 uur, inclusief een persoonlijke rondleiding van een uur lang, een bezoek aan de exclusieve Hertog Jan winkel en een passende afsluiting in Café De Hertog Jan Proeverij. Voor meer informatie kunt u terecht op onze pagina over de Hertog Jan brouwerij.

Kortom, Arcen heeft u een heleboel te bieden en is het ideale uitgangspunt voor een vakantie om te genieten van kuur, natuur en cultuur!

Puur genieten voor jong en oud